[honeypot honeypot-826 nomessage:true]

Reszponzív design

RESZPONZÍV (ESZKÖZFÜGGETLEN) WEBDESIGN

Statisztikák szerint napjainkban az internetes keresések több, mint 50%-a mobileszközről történik. A lakosság 60-70%-a még az esti TV nézés közben is az Interneten böngész, vagy éppen vásárol, hogy a napközben felszaporodó elmaradásait behozza! 2015-ös algoritmus frissítése óta a “Mobilbarát” honlapokat a Google is előnyben részesíti! Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy – szakítva a régi, hagyományos weboldal készítéssel – ügyfeleinknek kizárólag reszponzív design alapú honlapokat kapnak!

reszponzív design

Mit is értünk reszponzív design alatt?

A “Mobilbarát” oldalak legfőbb tulajdonsága az, hogy szöveges és képi tartalmuk minden esetben optimálisan (görgetés nélkül) jelenik meg, akár széles képernyős asztali gépen, vagy mobiltelefonon nézzük azt. Ezek az oldalak rugalmas felosztásúak, a rajtuk helyet foglaló flexibilis tartalmak (képi és szöveges) tökéletesen igazodnak a felhasználó igényeihez. A reszponzív weboldalak megjelenése előtt, a designereknek sokkal egyszerűbb feladatuk volt, hiszen csak számítógépek monitorjához kellett grafikát szerkeszteniük, ma már azonban minden mobileszközön tökéletes megjelenés várható el a weboldalaktól. Egy weboldal csak abban az esetben lehet maximálisan sikeres, ha ezen készülékeken is kiválóan működnek. A megoldás tehát abban rejlett, hogy a lehető legkisebb készülékre kezdtek el tervezni weboldalakat, és az eredmény szemmel láthatóvá vált. Napjainkban a mobilbarát weboldal az alapja mindennek. A internet széleskörű elterjedésével ugyanis szinte már bárhol és bármikor internetezhetünk, bárhol használhatjuk készülékeinket, tabletünket, mobiltelefonunkat! Fontos, hogy mindezt szem előtt tartsuk, és ennek függvényében alakíttassunk honlapunkon, illetve ennek függvényében készíttessünk új weboldalt. A kulcs tehát a sikerhez a reszponzív webdesign!

“Rosszul konfigurált az oldalad?”

Akkor gyorsan lépned kell! Mert a Google bizony hátrébb rangsorol a találati listában, ha nem vagy “Mobilbarát”!

A reszponzív oldalak előnyeit:

További kérdés esetén állunk rendelkezésedre itt

Cégünk foglalkozik Facebook és Google adwords kampányok menedzselésével is, erről részletesebben ezen a linken olvashat!